Backyard´s back - Grieghallen 13. november


HAREM x BJOR

I samarbeid med Gategalleriet og Grieghallen har jeg den glede av å invitere til galleriåpning 13. november klokken 14:00 i Grieghallen.
«Med denne utstillingen ønsker vi å vise frem tanker, følelser og erfaringer vi har gjort i løpet av tiden vi har delt i kunstkollektivet Backyard studios på Nøstet. Vi var ukjente for hverandre da vi flyttet inn sammen, og i løpet av det siste året har vi fått oppleve begynnelsen på et dypt vennskap. Gjennom lange filosofiske lunsjer, innholdsrike kvelder og intense maleøkter har vi lært mye om oss selv og hverandre. Et gjennomgående tema for samtalene vi har hatt, og maleriene vi har skapt er vår felles fascinasjon for den menneskelige tilstand.»
Bjor er autodidakt maler og muralist. Preget av å ha vokst opp i et kreativt miljø på Sotra liker han å male psykologiske og filosofiske malerier. Stilen hans er en blanding av det eksplosive som hopper ut av bildet, og det emosjonelle som inviterer deg inn i dybden av verkene. Med effektfulle kontraster mellom monokromt og farge, lyst og mørkt portretterer han kontrastene i liv og samfunn. Kun 24 år gammel han han utpekt seg som internasjonal kunstner med muraler i mange land på forskjellige kontinenter.
Håkon «Harem» Børs-Lind (28) har også utpekt seg som interkontinental kunstner. Som portrettmaler er han fascinert av hvordan ansiktsuttrykk kan kommunisere på tvers av språk og kultur. Han har selv bodd flere år i Afrika der han fant inspirasjonen til sin særegne stil han har døpt «mosaikisme.» Med enkle mosaiske penselstrøk kommuniserer han komplekse former og store følelser.
Alle salgshenvendelser sendes til post@gategalleriet.no
Utstillingsperiode:
13. nov - 30. nov 2021
Vernissage:
13. nov 2021
Kl. 14:00 - 16:00

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published